Americano

Az americano a hosszú kávé egyik változata, amelyben az espresszót forró vízzel öntik fel, ám hogy mennyivel abban nincsen egységesen megállapított mennyiség. Angliában és Olaszországban példának okáért elég széles skálán mozog az, hogy mennyi a hozzáadott víz mértéke. Náluk 30-470 ml az előírt mennyiség. Általában egy nagyobb csészében vagy egy magas pohárban kínálják. A csészébe először a megfelelő mennyiségű forró vizet töltjük bele, és ebbe csapoljuk az espresszót. Az amerocanot azoknak ajánlják, akik kicsit hígabban szeretik a kávét, mert ebben az esetben a presszó erőteljessége a forró víz hozzáadásával némileg tompul. Persze nem célszerű túl sok vizet hozzáadni, hiszen akkor a kávé elveszíti a csak rá jellemző ízvilágát.

BBQ magazin

5 BBQ magazin cikk

Füstös ízek Mesquite városából

Texas rodeó-fővárosában, Mesquite-ben 1958 óta tartanak bikalovaglást, de a település különleges kulináris élvezeteket is kínál egy több mint hatvan éve működő családi barbeque-shopban.

BBQ helyek, 2023.07.24.

10 követendő alapszabály faszenes grillezésnél

Számos szerethető dolog van a nyárban – minden bizonnyal az egyik legélvezetesebb, hogy kitörhetünk a konyha keretei közül és a teraszon vagy a kertben, de akár egy nagyobb túra alkalmával a természetben is megsüthetjük az ebédre, vacsorára szánt finomságokat.

BBQ tudásbázis, 2023.07.18.

BBQ ételek egy amerikai sörfőzőnél Budapesten

Nemrég nyitott meg a Nyugati Pályaudvar közelében Budapest legújabb BBQ étterme. A hazai kisüzemi sörpiacon már ismert Tim Helmick immár több mint tíz éve él Magyarországon. A Timco BBQ vendégeinek pedig nem csak a négy legfontosabb BBQ stílust mutatja be, hanem azt is, milyen az igazi virginiai vendéglátás.

BBQ helyek, 2023.03.09.

Hasznos tanácsok grillezéshez

Hamarosan itt a grillszezon. Összegyűjtöttünk néhány tippek, hogy a grillezés kellemes és biztonságos élmény legyen.

BBQ tudásbázis, 2023.03.07.

Gear.svg